Středa, 10 dubna, 2024
DomůRady a Tipy6 nejlepších aplikací pro plánování interiéru

6 nejlepších aplikací pro plánování interiéru

Chystáte se rekonstruovat byt, malovat stěny nebo jen vyměnit nábytek? Při plánování nové podoby vašeho interiéru vám mohou pomoci chytré mobilní aplikace. Přinášíme vám 6 appek s nejlepšími hodnoceními, která jsou zcela zdarma.

Přinášejí inspiraci, umožňují nákres interiéru a poté vám ukáží jeho 3D vzhled, nebo vám na fotce vašeho pokoje zobrazí novou barvu či nábytek. Volně dostupných aplikací pro chytré telefony a tablety pro interiérový design naleznete v knihovnách AppStore a Google Play celé desítky. Vybírejte podle toho, zda používáte iPhone (operační systém iOS) nebo Android. Některé z nich totiž nenabízejí možnost instalace pro oba operační systémy.

Určitě je dobré řídit se podle ratingu od uživatelů a jejich recenzemi, má-li však aplikace vysoký počet hvězdiček, nemusí znamenat, že s ní budete spokojeni tak, jako většina uživatelů. Nejlepší je vyzkoušet několik možností a vybrat si program, který vám bude nejlépe vyhovovat.

  1. Houzz – Home Design & Remodel
    Tuto obrovskou pokladnu inspirací nazývají také „Wikipedií interiérového a exteriérového designu“. Má na kontě více než 10 milionů instalací, téměř 400 tisíc recenzí a skóre spokojenosti uživatelů 4,6 z 5 hvězdiček. Houzz jako aplikace pro zařízení bytu obsahuje databázi několika milionů obrázků, kterými se můžete inspirovat. Najdete zde návrhy všech místností od koupelny přes kuchyni až po obývací pokoj, můžete si je filtrovat podle typu místnosti, stylu či barvy. Obsahuje také obrovskou katalogovou nabídku nábytku, doplňků, dekorací a stavebních materiálů. Zboží z katalogu je však především od prodejců na území Spojených států amerických, ale pro inspiraci postačí a když si vyberete vhodný produkt, určitě se vám podaří najít podobné i na Slovensku či v Evropě. Chcete-li si představit, jak by konkrétní kus nábytku vypadal u vás doma, můžete si to vyzkoušet. Stačí vybrat produkt z katalogové nabídky a za pomoci fotoaparátu jej virtuálně umístit u vás doma. Fotografie, nápady či vizualizace, které si uložíte do své „Idea book“, můžete sdílet s rodinou, přáteli či profesionály, kteří se starají o realizaci výstavby nebo rekonstrukce.
  2. MagicPlan
    Celá řada výhod nabízí také program MagicPlan vám umožní vytvářet dispoziční návrhy pomocí fotoaparátu v mobilu či tabletu. Po nasnímání místnosti aplikace vytvoří půdorys, do kterého můžete vkládat polohu dveří, zařízení a podobně. Zadat můžete také výšku místnosti a polohu překážek jako jsou například okna. Do místnosti pak můžete vkládat nový nábytek, zařízení a uvidíte, jak vám zapasuje do místnosti, aniž byste museli něco měřit nebo stahovat nábytek. Návrh si pak můžete uložit ve formátu PDF, JPEG, PNG, DXF apod. a poslat si jej na mail. Aplikace má více než 18 milionů uživatelů a přes 40 tisíc recenzí s průměrným ratingem 4,4. Pracovat s ní můžete zdarma, nicméně některé funkce se odblokují až po výběru některé z placených verzí, jako například exportování PDF, JPG či dalších souborů. S programem můžete přidávat fotky a poznámky, kreovat vlastní objekty na míru, vytvářet přehled výdajů, 2D modely dispozičních plánů či dokonce 3D virtuální prohlídky finálních výtvorů. Přínosem je i laserový měřič vzdálenosti, který funguje po spuštění Bluetooth.
  3. ColorSnap Visualizer – Sherwin – Williams
    Pokud plánujete malovat a neumíte si představit, jak by nová barva vypadala na zdi u vás doma, můžete pomocí ColorSnap získat reálnou představu. Tato šikovná aplikace je schopna z obrázku „vytáhnout“ všechny barvy a zařadit je do barevné palety Sherwin-Williams. Následně můžete vybranou barvu virtuálně aplikovat na vámi vybranou místnost abyste věděli, jak tento odstín sluší obývacímu pokoji, kuchyni nebo předsíni. Získáte také přesné označení odstínu, který si pak můžete koupit v prodejně nebo na e-shopu s barvami a laky. Pokud byste chtěli experimentovat, určitě se vám zalíbí i slovenská appka Paint my Room – Změň si svou barvu stěny, ve které můžete prstem na displeji posouvat odstíny od nevidím do nevidím.
  1. Planner 5D
    Tato aplikace je k dispozici pro Windows, Android, iOS a Mac OS. Buď můžete navrhovat přímo na stránce, nebo si program stáhnete do počítače, tabletu či telefonu zcela zdarma. Na začátku je třeba zaregistrovat se na stránce a můžete začít tvořit. Program přichází s více než 4 000 druhy nábytku, 2D, 3D a HD vizualizací, možností použít barvy a textury dle vlastního výběru a snadným ovládáním. Své výtvory můžete dále sdílet s přáteli a jinými uživateli. Má více než 10 milionů stažení, 104 recenzí a hodnocení 4,7 z 5.
  2. IKEA
    Nesmíme zapomenout ani na plánovače IKEA. Jsou určeny pro notebooky a práce s nimi je velmi jednoduchá a intuitivní. Dovedete si tam zdarma navrhnout místnost, a to přímo produkty, které firma nabízí. Program vám vytvoří přesný půdorys, 2D a 3D zobrazení a seznam použitých produktů.
  3. Sketchup
    Patří k jedněm z nejvyužívanějších programů na 3D plánovač pokoje. V programu budete navrhovat téměř vše sami, od povrchu pozemku, po možnost „nakreslit“ si vlastní nábytek, nebo použít ten z databáze. Na hlavní stránce, si můžete zvolit možnost používání programu pro soukromé projekty. Tato verze je online a zcela zdarma. Firma nabízí možnost profesionální aplikace, kterou si stahujete do zařízení. Přichází také s dalšími funkcemi a možnostmi. Je zpoplatněna, ale můžete si ji vyzkoušet na 30 dní zdarma.
Další články autora
- Reklama -PR článek

Nejnovější články